Leraar Roberto Gilliot

Roberto Gilliot
Roberto Gilliot

Op 3 juni 2007 vond er een bijzondere gebeurtenis plaats. Op die dag legde Roberto Gilliot onder supervisie van zijn leraar Romano Michielsen het vier uur durende zwarte band examen met goed gevolg af. Dit onder het toeziend oog van een selecte groep Nederlandse “Kenpo black belt’s”. 

 

Hoewel een zwarte band examen altijd een bijzondere gebeurtenis is, was deze toch extra speciaal omdat het behalen van de zwarte band door Roberto Gilliot betekende dat hij daarmee de eerste “tweede generatie” zwarte bander in Nederland geworden was. Een prestatie van formaat omdat dit tot dan toe geen andere persoon, school of instructeur in Nederland gelukt was.

 

De voorgeschiedenis:

 

In 1980 introduceerde Hans Hesselmann het Kenpo in Nederland en België. In de jaren daarna werd het Kenpo onderwezen aan een kleine groep toegewijde leerlingen de zogeheten “eerste generatie”. In deze groep ook Romano Michielsen de latere leraar van Roberto Gilliot.

 

Romano begon zijn Kenpo training in 1984 en opende in 2000 zijn Kenpo school in Maarssen waarbij er op de vrijdagavonden in eerste instantie aan slechts vier leerlingen Kenpo werd onderwezen waaronder Roberto Gilliot. De school van Romano Michielsen telt inmiddels over de honderd leerlingen waardoor Kenpo op dit moment de grootste vechtsport in de gemeente Maarssen is.

 

Na diverse andere vechtsporten te hebben beoefend vond Roberto wat hij zocht in het Kenpo en na zeven jaar trainen en het assisteren bij het lesgeven deed hij zijn zwarte band examen. Met het behalen daarvan eindigde de eerste fase van zijn training. In het Kenpo staat deze fase van ontwikkeling voor de “Tijger” en deze focust zich op de (fysieke) ontwikkeling naar het behalen van de zwarte band toe.

 

Roberto bevindt zich nu in de ontwikkelfase die binnen het Kenpo bekend staat als de “Draak”. (In het Kenpo logo staat de “Draak” in het embleem boven de “Tijger”). Deze ontwikkelingsfase kent geen eindpunt wat betekent dat hij zich hier de rest van zijn leven aan zal blijven wijden.

 

In de tussenliggende periode is het doel van Roberto om zo veel mogelijk van zijn kennis op zijn leerlingen over te dragen en tijdens dat proces te streven naar de wording van een complete "Kenpo Black Belt" 

 

Mastery of the Art comes, when the Tiger is seen and the Dragon prevails.

Lerares Roxanne van Rijswijk

Op 13 December 2014 heeft Roxanne haar zwarte band gehaald onder toeziend oog van een grote groep zwarte banders.

 

Hiervoor had zij al jaren ervaring met lesgeven in onder andere de school in Maarssen.

Ook was zij al vanaf het begin van de school in Houten aanwezig voor het lesgeven in deze school.

 

In het dagelijks leven werkt zij ook met kinderen en heeft ook ervaring in het werk met autistische kinderen.